Kycklingsylta med fläsklägg

Tid: 2 timmar 30 minuter

En lite annorlunda sylta.

Ingredienser

  • 2 gödkyckling à1000 g
  • 2 rimmad fläsklägg med ben och svål
  • Vatten
  • Salt 2-3 tsk/liter vatten
  • 2 gula lökar
  • 6 kryddnejlikor
  • 15 svartpepparkorn
  • 15 kryddpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 2 persiljekvistar
  • Gelatinblad
  • Instruktioner

    Lägg fläskläggen i en syltkittel, häll på vatten. Koka upp och skumma av. Salta. koka i ca ½ timme, lägg sedan ner kycklingen. Skumma sedan av igen. Lägg i löken och kryddorna, persiljekvistarna. Koka tills det att köttet släpper ifrån benen. (Kycklingen går lite fortare.) Rensa köttet från benen. Mal det i en matberedare eller skär det i små tärningar. Även svålen. Sila buljongen och låt det koka ihop. Skumma bort fettet. Blanda kött och buljong, smaka eventuellt av med salt och kryddor. Häll sedan upp syltan i vattensköljda forma . Ställ kallt och låt stelna. Stälp upp syltan skär i bitar, som sedan kan frysas in. När den varit fryst, blöt upp gelatinblad i kallt vatten och blanda i under uppvärmning.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    evaullabritt 1 april 2011

    Jättegott. Serverade med rotmos.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben