Tid: 2 timmar 30 minuter
En lite annorlunda sylta.
Lägg fläskläggen i en syltkittel, häll på vatten. Koka upp och skumma av. Salta. koka i ca ½ timme, lägg sedan ner kycklingen. Skumma sedan av igen. Lägg i löken och kryddorna, persiljekvistarna. Koka tills det att köttet släpper ifrån benen. (Kycklingen går lite fortare.) Rensa köttet från benen. Mal det i en matberedare eller skär det i små tärningar. Även svålen. Sila buljongen och låt det koka ihop. Skumma bort fettet. Blanda kött och buljong, smaka eventuellt av med salt och kryddor. Häll sedan upp syltan i vattensköljda forma . Ställ kallt och låt stelna. Stälp upp syltan skär i bitar, som sedan kan frysas in. När den varit fryst, blöt upp gelatinblad i kallt vatten och blanda i under uppvärmning.
Jättegott. Serverade med rotmos.