Rotfruktspuré med fläsklägg

Serverar: 4 portioner

Inget vanligt rotmos utan en puré med mer smak! Enkelt när allt kokas i samma kastrull.

Ingredienser

  • 1½ kg fläsklägg
  • 4 vitlöksklyftor
  • ½ kg morötter
  • 200 g jordärtskockor
  • 200 g kålrot
  • 200 g palsternacka
  • 2 apelsiner
  • Vatten
  • 2 lagerblad
  • 20 g smör
  • Instruktioner

    1. Skala och tärna rotfrukterna. Skala vitlöksklyftorna. Lägg fläsklägg, vitlöksklyftor, morötter, jordärtskockor, kålrot, palsternacka, saften från apelsinerna, vatten och lagerblad i en stor kastrull och koka i två timmar tills köttet lossnar från benet. Lyft ur köttet och ta loss det från benet.
    2. Sila av grönsakerna och stöt allt utom lagerbladet till grovt mos. Smaka av med smör, salt och peppar. Tillsätt ev. mer kokspad om moset blir för tjockt.
    3. Fler av mina recept hittar du på min blogg: http://cayennesrecept.blogspot.com/

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    pall1 22 september 2015

    Enkelt, lätt mycket gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben