Inget vanligt rotmos utan en puré med mer smak!
Enkelt när allt kokas i samma kastrull.
Ingredienser
1½ kg fläsklägg
4 vitlöksklyftor
½ kg morötter
200 g jordärtskockor
200 g kålrot
200 g palsternacka
2 apelsiner
Vatten
2 lagerblad
20 g smör
Instruktioner
Skala och tärna rotfrukterna. Skala vitlöksklyftorna.
Lägg fläsklägg, vitlöksklyftor, morötter, jordärtskockor, kålrot, palsternacka, saften från apelsinerna, vatten och lagerblad i en stor kastrull och koka i två timmar tills köttet lossnar från benet. Lyft ur köttet och ta loss det från benet.
Sila av grönsakerna och stöt allt utom lagerbladet till grovt mos. Smaka av med smör, salt och peppar. Tillsätt ev. mer kokspad om moset blir för tjockt.
Fler av mina recept hittar du på min blogg:
http://cayennesrecept.blogspot.com/
Enkelt, lätt mycket gott!