En god variant jag åt i Ungern. Har försökt återskapa så gott jag kunde.
Ingredienser
Ca 1 kg rimmat fläsklägg eller hel karré
1 stor gul lök
2 morötter
2 lagerblad
1 tsk cayennepeppar
3 msk paprikapulver
2 -3 msk kummin, hel
4 dl crème fraiche
Peppar
Finhackad persilja
2 vitlöksklyftor, valfritt
1 msk Maggi
Maizena för redning
6 dl kokt ris
Instruktioner
- Koka upp vatten och låt läggen/karrén sjuda med lök, lagerblad, morötter och skumma av. Efter du skummat kan du tillsätta paprikapulvret, vitlöken, cayennepepparn och kumminen och låt puttra i ca 2 timmar tills köttet faller från benet.
- Koka ris och låt svalna. Rensa av köttet och skär i tuggvänliga bitar och ta tillvara på ca 4 dl av kokspadet och blanda ner i crème fraiche, lite paprikapulver, någon tsk cayennepeppar och Maggi med köttet och red av med maizena och smaka av, det ska smaka av hel kummin annars tillsätt lite till. Låt småputtra i ca 15 minuter och blanda ner det kokta riset det skall vara som en krämig blandning tänk risotto.
- Servera med finhackad persilja över.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Relaterade Artiklar
Japansk matlagning
Vi svenskar beställer numera yakiniku och sukiyaki med samma självk...
Hej och tack för ett kanon god gryta har hittat en favo du får en solklar 5 av mig monica
Hej Matanders, gjorde ditt recept idag. Underbart gott, kommer att göra detta ofta. Vi åt alldeles för mycket. Tack!!!