Kycklingtoast med aioli

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En mättande rätt tilsammans med klyftpotatis!

Ingredienser

  • 4 kycklingbröst
  • 1 msk olivolja
  • 4 msk sweet chilisauce
  • 2 msk soja
  • Ev salt
  • Malen vitpeppar
  • 8 skivor vitt bröd
  • Olivolja till stekning
  • 1/2 gurka
  • 2 tomater
  • 1 röd paprika
  • Salladsblad
  • Aioli
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 äggula
  • 1/2 dl rapsolja
  • 1/2 dl olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Klyftpotatis
  • 4-6 potatisar med skal
  • 1/2 dl olivolja
  • Salt
  • Malen vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 gr. Lägg kycklingen i en blandning av olja, sweet chili och soja. Salta och peppra ev. Stek brödskivorna gyllenbruna i olivoljan.
    2. Tvätta potatisen och skär i klyftor. Stek i olivolja tills de börjar ta färg. Krydda med salt och peppar. Efterstek i ugnen 20 minuter.
    3. Stek kycklingbrösten i panna på en sida tills de får en gyllenbrun färg. Efterstek i ugnen ca 15 minuter.
    4. Skär grönsakerna tunt. Pressa vitlöksklyftan i en skål och blanda med äggulan. Vispa droppvis ner oljan, salta och peppra.
    5. Varva grönsaker och aioli på en brödskiva. Toppa med skivad kyckling och lägg en brödskiva överst. Garnera och servera med klyftpotatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben