Serverar: 4 portioner
Tid: 45 minuter
Uppfann denna toast när jag råkade ha en halv grillad kyckling kvar. Hittade samtidigt en påse frysta förvällda kantareller sen i somras. Resultatet blev en ren lyxupplevelse.
Sätt ugnen på 225 grader. Finhacka löken, grovriv osten. Skär 4 fina ringar av paprikan och finhacka resten. Fräs smör, lök och paprikahacket i en kastrull. När allt fått fin färg strös vetemjölet över. Rör ner grädden och låt småsjuda på svag värme i ca 10-15 minuter. Ta kastrullen från värmen och rör ner ca hälften av osten och uppvispat ägg. Rör om till osten smält, smaka av med salt och peppar. Lägg rågbrödet på assietter som tål ugnsvärme och fördela kycklingköttet. Lägg över gräddstuvningen och lägg kantarellerna på. Toppa med paprikaringen och resten av den rivna osten. Gratinera en fals under mitten av ugnen i ca 10-15 minuter. Osten ska ha fått lite färg. Placera de varma assietterna på tallrikar och servera.