Kycklingvingar med sötstark dippsås

Serverar: 4 portioner

Den söta såsen är ljuvlig att doppa sojasalt knaprig kyckling i.

Ingredienser

  • 900 g kycklingvingar
  • ½ dl japansk ljus soja
  • ½ dl pressad citronsaft
  • Honungs- och chilidippsås
  • 2 röda chili, finhackade (med kärnor)
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1½ dl flytande honung
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • Eventuellt ½ msk risvinäger
  • 1 tsk flingsalt
  • Servering
  • Eventuellt sallad
  • Eventuellt potatisklyftor, strips eller rostade rotfrukter
  • Instruktioner

    1. Lägg kycklingvingarna i dubbla plastpåsar, häll över soja och citronsaft och låt marinera, gärna över natten.
    2. Häll alla ingredienser till dippsåsen i en kastrull. Småkoka 8-10 minuter. Låt svalna. Späd eventuellt med vatten.
    3. Grilla vingarna på direkt glöd tills de är genomgrillade, ca 15 minuter. Vänd dem då och då så att de blir jämnt grillade och inte brända. Flingsalt eventuellt.
    4. Servera vingarna med dippsåsen och eventuellt sallad, potatisklyftor, strips eller rostade rotfrukter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben