Kycklingwok med cashew och paprika

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Servera woken med ris eller nudlar.

Ingredienser

  • ½ dl cashewnötter
  • 3 ½ dl kall kycklingbuljong
  • 2 msk apelsinjuice
  • 2 msk ljus soja
  • 2 tsk maizena
  • 2 tsk sesamolja
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 grön paprika
  • 4 scharlottenlökar
  • 1 stor morot
  • 2 msk olja
  • 2 ½ dl böngroddar
  • Instruktioner

    Rosta nötterna i en torr wok eller stekpanna ca 3 minuter, tills de blivit lätt rostade. Ställ dem åt sidan. Blanda buljong, apelsinjuice, soja, maizena och sesamolja väl i en liten skål och ställ åt sidan. Putsa kycklingfiléerna och skär dem i lagom stora bitar. Halvera, kärna ur och skär paprikan i fina strimlor. Hacka löken. Skala moroten och finstrimla den. Hetta upp oljan i en wok och lägg i kycklingen. Woka tills kycklingen är väl brynt ca 6 minuter. Tillsätt grönsakerna till kycklingen och woka ytterligare 3 minuter. Rör ner såsen och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda 2-3 minuter tills såsen tjocknar. Tillsätt de rostade nötterna och servera woken genast.

    Liknande recept

    4.8
    20 min
    4
    1
    3
    1 h 30 min
    2-3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben