Kycklingwok med ingefärs- och sojasås

Serverar: 4 portioner

Raketsnabb, kalorisnål rätt när du inte har tid att stå i köket länge. Istället för pinjenötter så strö över cashewnötter. 451 kalorier per portion

Ingredienser

  • 2 dl ris, gärna basmati
  • 500 g kycklingfiléer
  • 2 röda snackpaprikor
  • 1 bit ingefära, 50g
  • 5 msk japansk soja
  • 2 msk vatten
  • 2 msk vinäger
  • 2 tsk socker
  • 2 msk olja
  • 500 g broccolibuketter, färska eller frysta
  • 4 msk rostade pinjenötter
  • Instruktioner

    1. Koka risetn enligt anvisning på förpackningen. Tärna kycklingen i jämnstora bitar. Dela, kärna ur och tärna paprikan. Skala och skär ingefära i tunna strimlor. Blanda den med soja, vatten, vinäger och socker i en skål.
    2. Hetta upp oljan i en wok eller stor stekpanna. Stek kycklingen i 5-8 minuter. Ta upp ur pannan och ställ åt sidan. Stek paprika och broccoli ca 3 minuter. Tillsätt ingefärssåsen och låt puttra ihop ca 3 minuter.
    3. Vänd in kycklingen och strö över nötter. Servera med riset.

    Liknande recept

    4.8
    20 min
    4
    1
    3
    1 h 30 min
    2-3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben