Kylande chokladfrappé

Serverar: 4 portioner

Något för en varm sommardag. Vill man ta med drinken till stranden är det bara att fylla termosen.

Ingredienser

  • 2 dl starkt kaffe eller espresso
  • 3 msk socker
  • 80 g hackad mörk choklad, ca 70 % kakaohalt
  • 6 dl mjölk
  • Ev. Malibu, vaniljvodka eller rom
  • Is
  • Instruktioner

    1. Brygg kaffet och tillsätt sockret. Slå det varma kaffet över chokladen och vispa tills all choklad har smält. Låt svalna. Kör chokladkaffet tillsammans med mjölken i en mixer så att det blir skummigt.
    2. Tillsätt sprit om du vill. Fyll glad med is och häll i drycken. Drick på studs.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    3-4

    Kommentarer (1)

    Evia 25 juni 2008

    Detta är jättegott. Har provat det med rom i och det var smaskens.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben