Kyld äppelsoppa

Serverar: 6-8 portioner

Servera den kylda soppan med en sked vaniljglass och rostad, härligt krispig vetelängd. Ur boken Min äppelbok.

Ingredienser

  • Ingredienser
  • 3 dl vatten
  • 1 1/2dl strösocker
  • 1/2 vaniljstång, delad på längden och urskrapad
  • 5 dl äppelpuré (urkärnade, skalade och mixade gröna äpplen)
  • 1 st Galiamelon, skalad och urkärnad
  • 1 st lime, saft och finrivet skal
  • Till servering
  • Vaniljglass
  • 6–8 skivor vetelängd
  • Mynta, till dekoration
  • Instruktioner

    1. Blanda vatten, socker, vaniljstång och frön i en kastrull och koka i ett par minuter till en sockerlag.
    2. Låt lagen kallna och plocka upp vaniljstången.
    3. Mixa ihop sockerlag, äppelpuré, melon och lime och låt blandningen stå i kylskåp tills den är riktigt kall.
    4. Skiva upp vetelängd i centimetertjocka skivor och lägg dem på en plåt.
    5. Pensla ovansidan med smält smör, och rosta i ugn på 175 grader i 10 minuter.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    3-4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben