Låda Italiano

Serverar: 4 portioner

Enkel rätt som kan tillagas i förväg.

Ingredienser

  • 150-200 g spagetti
  • Salt
  • Vatten
  • Stuvning
  • 100 g bacon
  • 1 burk tonfisk, 200g
  • 1 gul lök
  • 1/2 dl klippt persilja
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1 1/2 dl grädde
  • 1 ägg
  • Tillbehör
  • 2 tomater
  • 1-2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Ugn 250º.
    2. Koka spaghettin knappt mjuk. Spola den i kallt vatten, och låt den rinna av.
    3. Dela baconskivorna i mindre bitar och gör detsamma med tonfisken. Skala och finhacka löken.
    4. Hetta upp en stekpanna. Lägg först i baconskivorna, när det har blivit hett i pannan lägg i tonfisk, lök och persilja. Fräs alltsammans en stund.
    5. Strö över mjölet och späd med mjölk och grädde. Låt koka 3-5 minuter. Tag kastrullen från värmen och rör i ägget.
    6. Lägg den kokta spaghettin i en smord form. Häll stuvningen över. Skär tomaterna i skivor och lägg över. Strö riven ost på toppen.
    7. Gratinera i ugnen i ca 15 min. Strö klippt persilja över anrättningen och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben