Läcker Baconpaj

Serverar: 10 portioner

Väldigt lätt att göra och mycket bra att göra när man är många, har blivit väldigt uppskattad i våran familj.

Ingredienser

  • 6 dl vetemjöl
  • 225 g smör eller margarin
  • 4 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 2 rödlökar
  • 280 g bacontärningar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 3 paprikor i olika färger
  • 1/2 dl finhackad persilja
  • Äggstaning
  • 6 ägg
  • 6 dl mjölk
  • 200 g mozzarelaost
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    pajdeg: lägg mjöl och matfett i enskål, gärna matberedare. Hacka samman till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en degboll. Svep in degen i plastfilm och låt vila i kylskåp ca 20 minuter. Kavla eller tryck ut degen i en långpanna. Nagga och förgrädda pajskalet 10 min i ugn (225 grader). Skala och skiva lökarna. Fräs lök och bacon i matfett. Kärna ur paprikorna. Fördela lök och bacon i det förgräddade pajskalet, strö över finhackad persilja. Lägg paprikaringarna i rader ovan på bacon och lökblandningen. Äggstaning: Vispa samman ingredienserna till äggstaningen och häll den över fyllningen. Grädda pajen mitt i ugnen 30-35 minuter tills den är gyllenbrun och fyllningen har stelnat. Servera med en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben