Detta är ett annorlunda sätt att servera blomkål, som puré med en doft av spiskummin, parmesanost och citron.
Ingredienser
1 blomkålshuvud
1 l grönsaksbuljong
1 tsk mald spiskummin
2 msk margarin
3 msk fint riven parmesanost
2 msk färskpressad citronsaft
Flingsalt
Nymald svartpeppar
Instruktioner
- Skär bort blomkålshuvudets tjocka stjälk och dela blomkålen i buketter.
- Lägg blomkålsbuketterna i en kastrull och häll över buljongen så att buketterna precis täcks. Koka upp och låt sjuda 15-20 minuter tills blomkålen är mjuk.
- Låt blomkålen rinna av och lägg den i en mixer eller matberedare. Tillsätt spiskummin, margarin, parmesanost och citronsaft och mixa till en puré.
- Smaka av med salt och svartpeppar och servera genast med t ex grillad lammfilé, kotlett eller fiskfiléer och en grönsallad.
Liknande recept
Kommentarer (0)