Läcker blomkålspuré

Serverar: 4 portioner

Detta är ett annorlunda sätt att servera blomkål, som puré med en doft av spiskummin, parmesanost och citron.

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 2 msk margarin
  • 3 msk fint riven parmesanost
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär bort blomkålshuvudets tjocka stjälk och dela blomkålen i buketter.
    2. Lägg blomkålsbuketterna i en kastrull och häll över buljongen så att buketterna precis täcks. Koka upp och låt sjuda 15-20 minuter tills blomkålen är mjuk.
    3. Låt blomkålen rinna av och lägg den i en mixer eller matberedare. Tillsätt spiskummin, margarin, parmesanost och citronsaft och mixa till en puré.
    4. Smaka av med salt och svartpeppar och servera genast med t ex grillad lammfilé, kotlett eller fiskfiléer och en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben