Italiensk förätt eller nattmacka.
Recepet är ungefär för en person som lättare nattmacka, eller för två personer som förrätt.
Ingredienser
2 skivor vitt lantbröd
Tomatblandning
2 st tomat
5 blad basilika
Mozarella
Olivolja
Flingsalt
Svartpeppar
Pensling
Olivolja
1 klyfta pressad vitlök
Svartpeppar
Ruccolasallad eller annan småsallad
Instruktioner
- Börja med att tärna tomaterna i lagom små tärningar.
Blanda tärningarna med lagom mycket hackad basilika i en liten skål. Häll på lite olivolja och strö flingsalt och mal svartpeppar över tills det smakar rätt. Låt marinaden dra ett tag om möjligt.
- Värm ugnen till 200 grader.
- Blanda pressad vitlök med olivolja i en liten skål och pensla över brödet så den drar åt sig läckerheterna (spara lite till serveringen). Se till att varje del av brödet får del av oljan.
- Lägg brödet högt upp i ugnen och rosta den lätt i ett par minuter.
- Ta ut skivorna och lägg på så mycket tomatblandning som får plats. Lägg på lite strimlad mozarellaost.
- In i ugnen igen och rosta ett tag till (inte för mycket, men nog mycket för att tomaterna ska bli varma).
- Lägg upp lite ruccolasallad lite vackert på botten på en fin tallrik, ta ut läckerbitarna från ugnen och lägg dem på tallriken. Skeda över resten av vitlök/oljeblandningen och garnera med lite basilikablad och nymal svartpeppar.
Ett glas rött smakar underbart till.
Liknande recept
Kommentarer (0)