Läcker bullpizza

Serverar: 3 portioner

En läcker bullvariant som flörtar med alla pizzaälskare men här i fika timmarna.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk, fingervarm ca 37 grader
  • ½ tsk salt
  • 1½ dl socker
  • 2 tsk nystött kardemumma
  • 150 g rumsvarmt smör
  • Ca 13 dl vetemjöl, ca 780g
  • Fyllning
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 dl socker
  • 2 msk kanel
  • Topping
  • 150 g blandade nötter tex skållad sötmandel, skalade pistaschmandlar, hasselnötter
  • 2 dl vaniljkräm från pulver
  • Pensling och garnering
  • 1 uppvispat ägg
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt den fingervarma mjölken och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt salt, socker, nystött kardemumma, smöret i klickar och mjölet (spara lite till utbakning) Bearbeta degen kraftigt ca 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
    2. Blanda smör, socker och kanel till fyllningen. Detta ska bli "tomatsåsen". Hacka nötterna ganska grovt. Gör vaniljkrämen enligt anvisning på förpackningen.
    3. Ta upp degen på mjölat bakbord. KNåda den lätt och dela den i tre delar. Kavla ut varje del till en rund "pizzabotten". Lägg på plåtar med bakplåtspapper.
    4. Bred på kanelfyllningen. Strö över nötblandningen och klicka eller spritsa ut vaniljkrämen. strö på pärlsocker och pensla slutligen kanterna med uppvispat ägg. Låt jäsa i ca 15 minuter.
    5. Sätt ugnen på 200 grader.
    6. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter tills kanterna är gyllenbruna. Dra över bakpapperet till ett galler och låt dem svalna. Skär upp "pizzan" i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben