Otroligt god tårta! Marängbottnarna kan vara lite kniviga att få loss från plåten, men det går säkert med färdigköpta bottnar...
Ingredienser
Bottnar
5 äggvitor
2,5 dl socker
1/2 tsk rivet citronskal
Fyllning
5 äggulor
1 dl socker
Skal och saft av en halv citron
150-200 gr smör
GARNERING
3 dl vispgrädde
2 daimbitar
UGN: 275 grader
Instruktioner
- Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ned socker och citron. Spritsa eller klicka ut smeten till två bottnar på mjölad plåt eller bakplåtspapper. Sätt in i ugn uppvärmd till 275 gr. Stäng av ugnsvärmen och låt bottnarna stå i ugnen i minst 5 timmar eller över natten utan att öppna ugnsluckan. Lossa försiktigt från plåten.
- Blanda äggulor, socker och citron i en kastrull. Låt sjuda under omrörning tills smeten tjocknat. Klicka i smöret och rör hela tiden till en jämn smet.
- Bred citronkrämen mellan marängbottnarna. Vispa grädden och bred ut över tårtan. Garnera med grovkrossad daim alt daimkulor.
Liknande recept
Kommentarer (0)