Läcker daimtårta

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Otroligt god tårta! Marängbottnarna kan vara lite kniviga att få loss från plåten, men det går säkert med färdigköpta bottnar...

Ingredienser

  • Bottnar
  • 5 äggvitor
  • 2,5 dl socker
  • 1/2 tsk rivet citronskal
  • Fyllning
  • 5 äggulor
  • 1 dl socker
  • Skal och saft av en halv citron
  • 150-200 gr smör
  • GARNERING
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 daimbitar
  • UGN: 275 grader
  • Instruktioner

    1. Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ned socker och citron. Spritsa eller klicka ut smeten till två bottnar på mjölad plåt eller bakplåtspapper. Sätt in i ugn uppvärmd till 275 gr. Stäng av ugnsvärmen och låt bottnarna stå i ugnen i minst 5 timmar eller över natten utan att öppna ugnsluckan. Lossa försiktigt från plåten.
    2. Blanda äggulor, socker och citron i en kastrull. Låt sjuda under omrörning tills smeten tjocknat. Klicka i smöret och rör hela tiden till en jämn smet.
    3. Bred citronkrämen mellan marängbottnarna. Vispa grädden och bred ut över tårtan. Garnera med grovkrossad daim alt daimkulor.

    Liknande recept

    4.8
    1 h
    10
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben