Foliematlagning är lite kul, minns att vi ibland fick vara med på fritids och lägga i maten och vika ihop foliepaketen. Det luktade alltid så gott när man öppnade dem.
Ingredienser
6 frukostkorvar
6-9 kokta potatisar
2 tomater
Ca 2 tsk senap
1-2 purjolökar
1 pkt bacon, 140 g
Hackad gräslök
Aluminiumfolie
Instruktioner
- Dela korvarna på längden men låt dem hålla ihop i botten. Skiva de kokta, kalla potatisarna och fördela potatisskivorna på foliearken.
- Ansa och strimla purjolöken. Fräs den mjuk och glansig i litet matfett och låt den kallna. Fördela purjon över potatisskivorna. Strimla baconet och fräs det knaprigt. Låt det rinna av på hushållspapper och fördela det över potatis och purjo.
- Lägg korvarna ovanpå och lägg senap i skårorna. Skär tomaterna i skivor och stick ned dem i korvarna. Toppa med hackad gräslök. Vik upp folien och gör små paket som du lägger i en eldfast form.
- Ställ formen mitt i ugnen i 250° och stek dem 15 - 20 minuter. Servera gärna extra senap till.
Liknande recept
Kommentarer (0)