Läcker krabbtoast

Serverar: 4 portioner

En nekel entré att göra som dessutom smakar himmelskt.

Ingredienser

  • 225 g krabbkött, konserverat eller djupfryst
  • 4 skivor pain riche
  • 1 vitlöksklyfta, halverad
  • 2 tsk olivolja
  • 4 blad romansallad
  • Såsen
  • 4 skalade vitlöksklyftor
  • 2 ½ dl lättmajonnäs
  • 1 dl paprikasallad
  • ½ - 1 krm nymalen svartpeppar
  • Citronklyftor till garnering
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnsgrillen. Lägg aluminiumfolie på en plåt och rosta de skalade vitlöksklyftorna (till såsen) gyllenbruna under grillen, ca 2 minuter. Vänd dem då och då och låt svalna något.
    2. Mixa vitlöksklyftorna, majonnäsen, paprikan och pepparn i en mixer till en slät sås. Blanda krabbköttet med såsen, blanda väl. Täck skålen med plastfolie och ställ i kylen.
    3. Skiva pain richebrödet på snedden och gnid in båda sidorna med den halverade vitlöken (går att hoppa över). Droppa över olivoljan. Rosta brödet gyllenbrunt ca 1 minut.
    4. Lägg salladsbladen på fyra tallrikar och skeda upp krabblandningen på bladen. Lägg en skiva bröd på varje tallrik. Skölj citronen noga och skär den i smala klyftor, garnera och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben