Den här kycklingformen är en bra vardagsrätt. Cayennepeppar ger den fin smak, men kummin eller muskot kan också vara gott att tillsätta för den som så önskar.
Ingredienser
4 Kycklingfiléer, ca 600 g
1 Gul lök
1 Grön paprika
1 Röd paprika
6 Skivor bacon
1 - 2 Pressade vitlöksklyftor
1 - 2 krm Cayennepeppar
4 msk Hackad persilja
Salt
Peppar
Instruktioner
- Skär kycklingen i bitar. Hacka löken och strimla paprikorna. Fräs baconet i en stor stekpanna och låt det rinna av på hushållspapper. Fräs lök och paprikastrimlor i stekpannan ca 5 minuter.
- Lägg i kycklingbitarna och strö över kryddorna och 3 msk av persiljan. Låt steka på svag värme ca 15 minuter eller tills kycklingen är genomstekt. Klipp baconet i bitar och strö det över kycklingen. Garnera med resten av persiljan och servera rätten, gärna med ris eller potatis, sallad och bröd.
Liknande recept
Kommentarer (0)