Läcker lakritspannacotta med hallonsås

Serverar: 4-6 portioner

Spännande och gott

Ingredienser

  • 3 gelatinblad
  • 1 tsk lakritsgranulat,raw liquorice powder eller
  • 1½ tsk av ett mildare, färdigmalet lakritspulver
  • 5 dl vispgrädde
  • ½ dl socker
  • 250 gr hallon färska eler frysta
  • 1-2 msk socker
  • Instruktioner

    Blötlägg gelatinbladen i vatten 5-10 minuter.Mortla lakritsgranulatet till ett fint puder. Koka upp grädden. Ta av från plattan och rör ner lakritspulvret och sockret. Rör tills allt blandat sig väl. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i gräddblandningen. Häll upp i glas eller formar och ställ ini kylen tills den stelnat. Mixa hallon och socker till en krämig sås. Stjälp upp pannacottan på ett fat och skeda över hallonsåsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben