Läcker likördessert

Serverar: 8 portioner

Lemon curd och vit choklad är basen i den här härliga likördesserten.

Ingredienser

  • 1 gelatinblad
  • 200 g vit choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 msk ägglikör
  • 3 msk lemon curd
  • 30 g mörk choklad
  • 1 tsk strössel, glutenfri
  • Instruktioner

    1. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten 5-10 minuter. Hacka den vita chokladen och lägg i en bunke. Koka upp grädden, lyft upp gelatinet och smält det i grädden. Häll grädden över chokladen och rör tills allt har smält. Tillsätt ägglikören och låt svalna.
    2. Lägg lite lemon curd i botten av små portvinsglas eller små skålar. Häll på den vita chokladsmeten och ställ in i kylen i 3 timmar.
    3. Smält den mörka chokladen och droppa en stor droppe över ytan. Strö över strössel.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben