Läcker limetårta

Serverar: 10-12 portioner

En cheesecake med frisk och syrlig smak

Ingredienser

  • Botten
  • 12 digestivekex
  • 75 g smält smör
  • Fyllning
  • 800 g krämig färskost t ex philadephia
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 4 ägg
  • 3 limer, saft och skal
  • Garnering
  • 2 limer, skivade
  • ev 1 ros
  • Instruktioner

    1. Botten: krossa kexen grovt, gärna i matberedare. Tillsätt det smälta smöret och rör om till en smulig massa. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en springform med löstagbar kant, ca 24 cm diameter. Tryck ut fyllningen i botten
    2. Fyllning: Blanda färskost, socker och vaniljsocker i en bunke. Vänd ner vetemjöl och salt och rör till en slät smet. Vispa ner äggen ett i taget. Tillsätt rivet skal och saft av lime. Rör om. Fördela smeten över botten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 h i 175C
    3. Garnering: Låt kakan stelna och svalna helt. lossa den från formen med en vass kniv. Garnera med halva limeskivor och ev en ros

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    shaheen 11 april 2009

    Att den ska vara i ugnen 1 h ??? det funkade inte alls. Det blevhelt bränd . Tror det ska var ca 25-30 minuter max

    lollol 13 maj 2010

    Jag hade den inne ungefär 45 min, men då är min ugn gammal och dålig också.. Vart lite knepig smak på den, jag hade kanske lite för mycket lime, annars bra recept!.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben