Botten:
krossa kexen grovt, gärna i matberedare. Tillsätt det smälta smöret och rör om till en smulig massa.
Lägg ett bakplåtspapper i botten av en springform med löstagbar kant, ca 24 cm diameter. Tryck ut fyllningen i botten
Fyllning:
Blanda färskost, socker och vaniljsocker i en bunke. Vänd ner vetemjöl och salt och rör till en slät smet. Vispa ner äggen ett i taget. Tillsätt rivet skal och saft av lime. Rör om.
Fördela smeten över botten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 h i 175C
Garnering:
Låt kakan stelna och svalna helt. lossa den från formen med en vass kniv.
Garnera med halva limeskivor och ev en ros
Att den ska vara i ugnen 1 h ??? det funkade inte alls. Det blevhelt bränd . Tror det ska var ca 25-30 minuter max
lollol13 maj 2010
Jag hade den inne ungefär 45 min, men då är min ugn gammal och dålig också.. Vart lite knepig smak på den, jag hade kanske lite för mycket lime, annars bra recept!.
Att den ska vara i ugnen 1 h ??? det funkade inte alls. Det blevhelt bränd . Tror det ska var ca 25-30 minuter max
Jag hade den inne ungefär 45 min, men då är min ugn gammal och dålig också.. Vart lite knepig smak på den, jag hade kanske lite för mycket lime, annars bra recept!.