Detta är en alldeles förträfflig rätt till alla sorter av bjudningar.
Kan förberedas under dagen och ställas in i kylskåpet
Ingredienser
3 dl Ris matlagnings
1 kg Räkor med skal
2 dl Vispgrädde
1 dl Majonnäs
1 dl Dill färsk
Salt
peppar
Instruktioner
- 1.Koka riset enl. anvisning. Låt detta kallna.
- 2.Skala räkorna och dela dessa.
- 3.Vispa grädden hårt. Blanda i majonnäs och smaksätt med salt och fint klippt dill.
- 4.Blanda ihop detta med ris o räkor.
- 5.Ta fram och smörj en rund sockerkaksform med margarin.
- 6.Lägg hela blandningen i formen och tryck ned ordentligt.
- 7.Ställ in formen i kylen minst 2-3 timmar innan servering.
- 8.Stjälp upp hela räkkransen på ett stort runt fat. Garnera det hela runt om med citronskivor och lite grönt.
- Serveras gärna med sparris och tomatsallad.
Liknande recept
Kommentarer (0)