Läcker räkkrans

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

Detta är en alldeles förträfflig rätt till alla sorter av bjudningar. Kan förberedas under dagen och ställas in i kylskåpet

Ingredienser

  • 3 dl Ris matlagnings
  • 1 kg Räkor med skal
  • 2 dl Vispgrädde
  • 1 dl Majonnäs
  • 1 dl Dill färsk
  • Salt
  • peppar
  • Instruktioner

    1. 1.Koka riset enl. anvisning. Låt detta kallna.
    2. 2.Skala räkorna och dela dessa.
    3. 3.Vispa grädden hårt. Blanda i majonnäs och smaksätt med salt och fint klippt dill.
    4. 4.Blanda ihop detta med ris o räkor.
    5. 5.Ta fram och smörj en rund sockerkaksform med margarin.
    6. 6.Lägg hela blandningen i formen och tryck ned ordentligt.
    7. 7.Ställ in formen i kylen minst 2-3 timmar innan servering.
    8. 8.Stjälp upp hela räkkransen på ett stort runt fat. Garnera det hela runt om med citronskivor och lite grönt.
    9. Serveras gärna med sparris och tomatsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben