Läcker spenatravioli

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Bjud på en festfin pasta till middag! Spenat- och ricottafylld ravioli i en krämig sås med krispiga grönsaker. Vitlök, färsk basilika och nyriven parmesan ger härlig smak. Från Allers nr 16/07.

Ingredienser

  • 2 tomater
  • 1 gul paprika
  • 5 salladslökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • Olivolja
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • Salt efter smak
  • Peppar efter smak
  • ½ kruka basilika
  • 500 g ravioli med spenat- och ricottafyllning
  • 1 dl riven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Klyfta tomaterna och skär bort kärnhusen. Ansa och kärna ur paprikan. Skär tomatklyftorna och paprikan i mindre bitar. Ansa salladslöken och skala vitlöken. Skiva tunt.
    2. Hetta upp litet olja i en kastrull och fräs grönsaker, lök och vitlök utan att de får ta färg. Häll på grädden och låt såsen småputtra några minuter. Smaksätt med salt och peppar. Strimla basilikan fint och rör ned den i såsen. Håll såsen varm.
    3. Koka pastan i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisningar. Servera såsen till den nykokta pastan och strö över parmesanosten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben