Bjud på en festfin pasta till middag! Spenat- och ricottafylld ravioli i en krämig sås med krispiga grönsaker. Vitlök, färsk basilika och nyriven parmesan ger härlig smak. Från Allers nr 16/07.
Ingredienser
2 tomater
1 gul paprika
5 salladslökar
3 vitlöksklyftor
Olivolja
2 dl matlagningsgrädde
Salt efter smak
Peppar efter smak
½ kruka basilika
500 g ravioli med spenat- och ricottafyllning
1 dl riven parmesanost
Instruktioner
- Klyfta tomaterna och skär bort kärnhusen. Ansa och kärna ur paprikan. Skär tomatklyftorna och paprikan i mindre bitar. Ansa salladslöken och skala vitlöken. Skiva tunt.
- Hetta upp litet olja i en kastrull och fräs grönsaker, lök och vitlök utan att de får ta färg. Häll på grädden och låt såsen småputtra några minuter. Smaksätt med salt och peppar. Strimla basilikan fint och rör ned den i såsen. Håll såsen varm.
- Koka pastan i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisningar. Servera såsen till den nykokta pastan och strö över parmesanosten.
Liknande recept
Kommentarer (0)