Det här receptet, som ursprungligen kommer från Restaurangakademien, är lite omständligt att tillaga men absolut värt det!
Ingredienser
1 liter blandad svamp
1 dl finskuren scharlottenlök
1 vitlöksklyfta
2 msk smör
1 msk olivolja
2 dl avorioris
1 dl torrt vitt vin
Ca 7 dl hönsbuljong
2 dl riven parmesanost
Smör + olivolja
½ dl finskuren gräslök
Instruktioner
- Ansa svampen och skär den i mindre bitar. Stek den krispig i en het panna med olja. Tillsätt mot slutet en tredjedel av scharlottenlöken, vitlöken och en smörklick.
- Fräs resten av scharlottenlöken utan att den får färg i olja i en kastrull. Tillsätt riset och rör om. Häll sedan i vin och hälften av buljongen. Låt koka under omrörning och späd med buljong vid behov.
- Koka riset tills det är mjukt med en hård kärna (tar ca 12-16 minuter beroende på rissort).
- Tillsätt svamp och ost. Avsluta med lite smör och olivolja. Riset skall ha en lös och krämig konsistens - justera detta med hjälp av buljongen.
- Blanda i gräslöken precis före servering.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Mycket gott, kräsen på risotto men det här blev precis som jag ville!