Läcker svamprisotto

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Det här receptet, som ursprungligen kommer från Restaurangakademien, är lite omständligt att tillaga men absolut värt det!

Ingredienser

  • 1 liter blandad svamp
  • 1 dl finskuren scharlottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl avorioris
  • 1 dl torrt vitt vin
  • Ca 7 dl hönsbuljong
  • 2 dl riven parmesanost
  • Smör + olivolja
  • ½ dl finskuren gräslök
  • Instruktioner

    1. Ansa svampen och skär den i mindre bitar. Stek den krispig i en het panna med olja. Tillsätt mot slutet en tredjedel av scharlottenlöken, vitlöken och en smörklick.
    2. Fräs resten av scharlottenlöken utan att den får färg i olja i en kastrull. Tillsätt riset och rör om. Häll sedan i vin och hälften av buljongen. Låt koka under omrörning och späd med buljong vid behov.
    3. Koka riset tills det är mjukt med en hård kärna (tar ca 12-16 minuter beroende på rissort).
    4. Tillsätt svamp och ost. Avsluta med lite smör och olivolja. Riset skall ha en lös och krämig konsistens - justera detta med hjälp av buljongen.
    5. Blanda i gräslöken precis före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Sofiafroby 5 december 2011

    Mycket gott, kräsen på risotto men det här blev precis som jag ville!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben