Läcker syltpaj

Serverar: 8 portioner

Aprikos-, svart vinbärs- och jordgubbsmarmelad gör denna paj extra fruktig och smakrik.

Ingredienser

  • 350 g färdig pajdeg
  • Mellanmjölk till penslingen
  • Fyllning
  • 150 g lättsockrad aprikosmarmelad
  • 150 g lättsockrad svartvinbärsmarmelad
  • 150 g lättsockrad jordgubbsmarmelad
  • Instruktioner

    1. Istället för att använda marmelad kan man ta 125 g sylt + 1 tsk potatismjöl.
    2. Värm ugnen till 175 grader. Ställ in och värm en bakplåt i ugnen.
    3. Tina och kavla ut 250 g av pajdegen och klä en form, ca 20 cm i diameter, med avtagbar kant med degplattan. Tryck fast degen mot kanterna, skär bort överskottsdegen.
    4. Kavla ut resten av degen och skär ut 3 lika breda remsor. Snurra remsorna till spiraler genom att hålla remsorna i vars en ände och vrid lätt mot varandra. Vrid inte för mycket för då går degen sönder.
    5. Lägg ut spiralerna på pajdegsbottnen så att det bildas 6 lika stora sektioner. Lägg ut remsorna tvärs över varandra. Tryck fast remsorna mot pajskalet och i mitten. Pensla spiralerna med mjölk.
    6. Skeda upp de olika bärfyllningarna i de olika sektionerna. Lägg ett bakplåtspapper på den heta plåten. Ställ pajformen på pappret. Grädda 40-50 minuter eller tills pajen är gyllenbrun. Låt pajen svalna något innan serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben