En saftig kaka, som är god som den är eller till dessert tillsammans med vispgrädde eller halvsmält glass.
Ingredienser
100 g smör eller margarin
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk mjölk
100 g frysta hallon
Toscatäcke
75 g smör eller margarin
3/4 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
75 g mandelspån
Garnering
Florsocker (kan uteslutas)
Hallon
Instruktioner
- Låt bären halvtina på hushållspapper. Smält smöret och tillsätt mjölken, låt det svalna.
- Vispa äggen ljust och pösigt. Blanda samman mjöl med bakpulver. Rör ner det växelvis med smöret i smeten.
- Häll smeten i en välsmord bröad form, gärna med löstagbar kant. Fördela hallonen över smeten.
Grädda i 175 graders ugnsvärme i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
- Gör under tiden toscatäcket. Blanda samman alla ingredienserna i en kastrull. Värm massan försiktigt under omrörning tills allt är blandat och har tjocknat. Bred glasyren över kakan. Ställ tillbaka kakan i ugnen och grädda i ytterligare ca 12-15 minuter, eller tills kakan har fin färg.
- Sikta eventuellt över lite florsocker och garnera kakan med hallon.
Liknande recept
Kommentarer (0)