Läcker toscakaka

En saftig kaka, som är god som den är eller till dessert tillsammans med vispgrädde eller halvsmält glass.

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk mjölk
  • 100 g frysta hallon
  • Toscatäcke
  • 75 g smör eller margarin
  • 3/4 dl strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk mjölk
  • 75 g mandelspån
  • Garnering
  • Florsocker (kan uteslutas)
  • Hallon
  • Instruktioner

    1. Låt bären halvtina på hushållspapper. Smält smöret och tillsätt mjölken, låt det svalna.
    2. Vispa äggen ljust och pösigt. Blanda samman mjöl med bakpulver. Rör ner det växelvis med smöret i smeten.
    3. Häll smeten i en välsmord bröad form, gärna med löstagbar kant. Fördela hallonen över smeten. Grädda i 175 graders ugnsvärme i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
    4. Gör under tiden toscatäcket. Blanda samman alla ingredienserna i en kastrull. Värm massan försiktigt under omrörning tills allt är blandat och har tjocknat. Bred glasyren över kakan. Ställ tillbaka kakan i ugnen och grädda i ytterligare ca 12-15 minuter, eller tills kakan har fin färg.
    5. Sikta eventuellt över lite florsocker och garnera kakan med hallon.

    Liknande recept

    4.6
    45 min
    10
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben