Läcker valnötstårta

Serverar: 1 portioner

En fin tårta med smak av choklad, valnötter och kaffe. Servera gärna färska bär och vispad grädde till.

Ingredienser

  • 60 g choklad i bitar
  • 1/2 dl matolja
  • 1 krm salt
  • 1 dl starkt kaffe
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ev 1 tsk punsch eller likör
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 1/2 dl hackade valnötter
  • Chokladglasyr
  • 150 g choklad i bitar
  • 1 msk matolja
  • Instruktioner

    1. Värm choklad, olja, salt och kaffe i vattenbad tills chokladen smält. Häll chokladsmeten i en bunke. Tillsätt socker, ägg, grädde, bakpulver, vaniljsocker och ev punsch eller likör. Vispa smeten med elvisp tills den är väl blandad.
    2. Tillsätt mjölet och vispa ca 3 minuter. Skrapa då och ned den smet som fastnar på kanterna. Rör ned hälften av nötterna och häll smeten i en smord, bröad 1 1/2-litersform. Grädda i nedre delen av ugnen i 175° 35 - 40 minuter eller tills kakan börjar lossna från kanterna.
    3. Låt kakan svalna i formen. Flytta sedan över den på ett smörpapper.
    4. Glasyr: Värm choklad och olja i vattenbad. Bred chokladglasyren över kakan i ett jämnt lager. Strö över resten av nötterna.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Alloett 1 januari 2012

    Verkade god när man läste receptet, men blev torr och tämligen smaklös. Inget jag provar igen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben