Läckra burritos

Serverar: 4 portioner

Dessa burritos är läckra och snabba att tillaga. Servera med svarta eller röda bönor för att få den där riktiga texmexsmaken.

Ingredienser

  • 500 g kycklingfiléer, strimlade
  • 1 msk olivolja + olja till stekningen
  • 1 msk chiliflingor
  • ½ tsk spiskummin
  • 2½ dl majskorn, ca 300 g
  • 2 röda eller gröna paprikor, skivade
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 2 msk färskpressad limesaft
  • 1 burk hela tomater, 400 g
  • 1 dl salsa
  • ½ dl grön chilifrukt på burk
  • 4 mjuka tortillas, ca 20 cm i diameter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda olja, chiliflingor och spiskummin i en gratängform. Blanda ner den strimlade kycklingen och majskornen. Stek i ugnen tills kycklingen är genomstekt och inte längre är rosa inuti, 15-20 minuter.
    2. Smörj en stor stekpanna med olja. Tillsätt paprika, lök och färskpressad limesaft. Fräs grönsakerna på medelvärme cirka 5 minuter. Lägg upp på ett fat och täck över med aluminiumfolie så att de håller sig varma.
    3. Häll tomaterna med sin vätska, salsa och chilifrukter i stekpannan. Krossa tomaterna med en sked. Sjud under omrörning i cirka 15 minuter.
    4. Värm tortillabröden i ugnen och lägg upp dem på tallrikar. Lägg lite kyckling på varje tortilla och sedan grönsaksblandningen ovanpå. Vik tortillans ena kant över hälften av fyllningen och portionera sedan tomatsåsen ovanpå. Servera med en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben