Läckra fisklådan

Serverar: 4-6 portioner

En god och enkel "allt-i-ett-rätt", som med fördel kan lagas i förväg. Den kan även vara lätt att ta med om vill ha mat med sig på utflykten eller så.

Ingredienser

  • 3 dl kokt ris
  • 400 g fisk (kolja, torsk eller sej)
  • 1 stor gul lök
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • Salt
  • Peppar
  • 2-3 tomater
  • Dill
  • Instruktioner

    Varva det kokta riset, fiskbitar och hackad lök i en ugnssäker form. Börja och sluta med ett lager ris. Visps ägg och mjölk. Salta och peppra. Häll äggblandningen över det andra i formen. Garnera med tomatskivor och dill Gratineras i 200 grader i ca 30 minuter eller till den har börjat få fin färg runt kanterna. Ta ut formen och låt den vila en stund innan serveringen. Under tiden smälter du lite smör eller margarin som ska ringlas över fisken när den kommit på tallriken. Servera gärna med en sallad och hårt bröd

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben