Läckra Grovbröd

Serverar: 2 portioner

Lättbakade goda grova impor

Ingredienser

  • Dag 1 eller morgon
  • 1 dl rågkross
  • 1 dl vetekross
  • 1 dl linfrö
  • 1 dl kruskakli
  • 2 dl solrosfrö
  • 3 tsk salt
  • 1 dl ljus sirap
  • 4 dl vatten
  • Dag 2 eller kvällen
  • 5 dl vatten
  • 100 g jäst
  • ca 15 dl mörkt lantbrödsmjöl ( man tager vad man haver...)
  • Instruktioner

    Dag 1 Lägg alla torra ing. + sirapen i en bunke. Koka upp vattnet och häll över. Rör om. Låt stå övertäckt. Dag 2 Koka upp vattnet, häll det i bunken och rör om tills fingervarm temp. Smula ner jästen, rör om. Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en slät och smidig deg. Smörj 2 avlånga formar , 1½-liters. Dela degen i 2 delar och baka ut till limpor. Lägg de i formarna, låt jäst ca 20 min. Sätt ugnen på 225 grader, grädda i nedre delen ca 40 min. Låt kallna inlindade i bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    SEAbjrpn 11 april 2008

    Detta bröd blir säkert saftigt och gott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben