Läckra laxsnacks

Serverar: 16 portioner

De här delikata munsbitarna tar bara ett ögonblick att laga och är perfekta att servera före middagen.

Ingredienser

  • 1 knippe dill
  • 2½ vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 ihopvispade ägg
  • 2½ filmjölk
  • 2 msk salladslök, fint skivad
  • Vitpeppar
  • Olja på sprejflaska
  • 200 g kallrökt lax, tunt skivad
  • 1 dl gräddfil
  • Instruktioner

    1. Hacka 2 msk dill fint och ställ åt sidan.
    2. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Rör ihop ägg och filmjölk. Häll äggblandningen i de torra ingredienserna och vispa ihop till en tjock smet. Blanda ner salladslök, vitpeppar och den finhackade dillen. Ställ åt sidan i 15 minuter.
    3. Spreja en teflonstekpanna med olja och hetta upp på medelvärme. Grädda små pannkakor av ca 1 msk smet som är ca 3 cm i diameter. Grädda 2-3 minuter tills pannkakan är fast och vänd försiktigt. Grädda andra sidan cirka 2 minuter tills genomstekt och gyllene. Lägg upp på ett fat och håll dem varma under tiden som resten gräddas. Det bör bli 16 st.
    4. Lägg en klick gräddfil på varje pannkaka och toppa med rökt lax. Garnera med dillkvistar och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben