Läckra marsipanpäron

Serverar: 4 portioner

Saftiga päron och söt marsipan blir tillsammans en underbar dessert som är både läcker och enkel.

Ingredienser

  • 4 päron
  • ½ citron
  • 2½ dl torrt vitt vin
  • ½ kanelstång
  • 2 kryddnejlikor
  • 3 msk flytande honung
  • 100 g mandelmassa
  • 3 msk päron- eller mandellikör
  • 1½ dl crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Skölj citronen, skär bort en bit av skalet och pressa ur saften. Skala och halvera päronen. Skär ut kärnhuset och droppa citronsaften över päronen.
    2. Koka upp vin, citronskal, kanelstång, nejlikor och 2 msk honung. Lägg i päronhalvorna och låt dem sjuda under lock på svag värme i 10 minuter.
    3. Blanda mandelmassan med resten av honungen och likören. Sätt ugnen på 250 grader.
    4. Ta upp päronen ur spadet med hjälp av en hålslev. Låt dem rinna av väl. Sila spadet och häll tillbaka det i kastrullen. Tillsätt crème fraiche till päronspadet, sjud upp och låt sjuda tills vätskan har reducerats med en tredjedel.
    5. Lägg päronen i en ugnsfast form och strö över mandelmasseblandningen. Sätt in päronen i ugnen och gratinera 5-7 minuter. Lägg upp päronen på tallrikar tillsammans med såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben