Läckra parmesanpinnar

Serverar: 32 portioner

Härligt knapriga oststänger! De är utmärkta att servera som tilltugg på en buffé eller på cocktailpartyt.

Ingredienser

  • 1½ dl vetemjöl
  • 3/4 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1½ msk riven parmesanost
  • 1-2 krm salt
  • 25 g smör eller margarin
  • 30 g lätt philadelphiaost
  • 2 tsk dijonsenap
  • 3-3½ msk kallt vatten
  • Dessutom
  • 1-2 msk vatten eller lättmjölk till pensling
  • 1½ msk riven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
    2. Blanda mjölsorterna och bakpulver, parmesanost och salt i en matberedare. Tillsätt matfett, ost och senap. Kör tills allt är blandat.
    3. Späd med vatten, lite åt gången, tills en mjuk degkula bildas. Lägg degen på en lätt mjölad bänk och kavla ut den till en rektangel, ca 20x30 cm.
    4. Dela degplattan längs med mitten och sporra ut 1-2 cm breda remsor som är ca 10 cm långa och ca 2 mm tjocka. Pensla degen med vatten eller mjölk och strö över parmesanosten. Vrid remsorna ett varv och lägg dem på plåten. Grädda 10 minuter eller tills de är läckert guldbruna. Ev kan de torkas helt i ugnens eftervärme.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    bodilla 18 maj 2008

    De kommer jag att göra fler gånger! Lätta att göra, smakar jättegott, trevliga att bjuda på, ser fina ut och uppskattas av alla åldrar, Passar utmärkt till fördrinken! Passar säkert gott till en god tallrik med pasta också! /Bodilla

    angstr 30 december 2008

    Supergoda ,ska ha dem till min nyårsbuffé och hoppas att gästerna uppskattar dem lika mycket som jag. Dock blev det inte så många på receptet, fick ca 20 per sats. Tack och GOTT NYTT ÅR!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben