Härligt goda och mättande är de här potatisbullarna med skinka, kryddgrönt och ost i smeten. Potatisbullar går snabbt att laga till om du har en rest av kokt potatis.
Ingredienser
10 - 12 kokta potatisar
100 g rökt skinka
1 knippa persilja
1 knippa gräslök
1/2 dl riven ost
1 ägg
1 msk smör eller margarin
1 tsk salt
Instruktioner
- Riv den kokta potatisen på rivjärnets grövsta sida. Tärna skinkan fint och hacka persilja och gräslök. Blanda potatis, skinka och kryddgrönt i en bunke. Tillsätt riven ost, ägg och matfett och arbeta till en jämn smet. Smaka av med salt.
- Forma jämna bullar och platta till dem något. Bryn litet matfett i en stekpanna och stek bullarna på båda sidor på medelstark värme.
- Servera med rårivna morötter, stekt bacon eller fläsk och lingonsylt för den som så önskar. De är också goda separat med en härlig råkostsallad.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Onyttigt gott!