Läckra potatisscones

Serverar: 6 portioner

Klassiska scones piffas upp med mosad potatis. Dessa scones smakar allra bäst nygräddade med en klick smör och marmelad.

Ingredienser

  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl potatis, kall och mosad
  • 1 ½ dl mjölk, 3%
  • Topping
  • Vallmofrön
  • Servering
  • Smör
  • Marmelad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, bakpulver och salt i en bunke. Klicka ner det rumsvarma smöret och tillsätt den mosade potatisen. Blanda det till en grynig massa. Blanda ner mjölken.
    3. Forma degen till 6 platta, runda kakor och lägg dem på ett bakplåtspapper. Toppa sconesen med vallmofrön eller annan valfri topping. Grädda sconesen mitt i ugnen i ca 15 minuter.
    4. Servera dem direkt gärna med en klick smör och marmelad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben