Lätt och jättegod äppel/bärpaj (äggfri)

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Snabb, passar de flesta och görs snabbt av sånt man har hemma. Om man väljer att göra bärpaj och bären varit frysta, så strö över potatismjöl.

Ingredienser

  • 2 dl cocos
  • 2 msk vetemjöl
  • 75 g margarin
  • 1 dl socker
  • 2 msk mjölk
  • (ev. 15 gr mandelspån)
  • 3,5 dl hallon/blåbär eller 3 skalade skivade äpplen
  • (1,5 tsk potatismjöl)
  • Instruktioner

    1. Sjud upp cocos, vetemjöl, margarin, socker och mjölk och häll sedan smeten över de skalade skivade äpplena/eller bären -(om frysta bär används, så dofta över potatismjölet) - som lagts i en smord liten pajform.
    2. Grädda i 200 grader i 20-25 min.
    3. Serveras varm med vaniljglass, vaniljvisp eller vaniljsås.
    4. Har du en större form, så gör dubbel sats, för den är riktigt smaskens.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben