Lätt potatissallad

Serverar: 4 portioner

En potatissallad som smakar speciellt bra till grillat kött och fisk. Eller varför inte som tillbehör på buffébordet?

Ingredienser

  • 800 g potatis, fast sort
  • 100 g färska spenatblad
  • 1 röd lök
  • 10 svarta oliver (valfritt)
  • 250 g, ca 10 st, cocktailtomater
  • Dressing
  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl lättyoughurt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 knippa persilja eller ½ purjolök
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Skrubba potatisen och lägg den i en kastrull, täck med vatten och koka 20-30 minuter. Skölj spenaten och låt den rinna av. Lägg några vackra blad åt sidan och skär resten i fina strimlor. Skala och hacka löken. Kärna ur oliverna och hacka dem grovt.
    2. Blanda gräddfil och youghurt. Skala vitlöksklyftorna och pressa ner dem i gräddfilsblandningen. Skölj och hacka persiljan eller skiva purjolöken och blanda ner i dressingen. Blanda väl och krydda med salt och peppar.
    3. Låt potatisen rinna av. Spola under kallt vatten. Låt potatisen svalna lite, skala och skär den i tärningar. Blanda potatis, spenat, lök och oliver med dressingen. Klä en skål med plastfolie och häll ner potatissalladen. Tryck till folien och ställ skålen i kylen i en timma.
    4. Skölj tomaterna, halvera dem eventuellt. Stjälp upp salladen på ett fat. Ta bort folien. Garnera med spenat och tomater.

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Färskpotatisen är här!
    De första färskpotatisarna är verkligen värda sin vikt i guld. Kokt...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben