Lätt vaniljpannacotta á la viktväktarna

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar 15 minuter

Mumsig efterrätt. Behöver tid för att stelna. Värd 2 poäng portionen. Variera smaken genom att tillsätta olika kryddor när du kokar mjölken, t.ex. stjärnanis, kanel eller kardemumma.

Ingredienser

  • 4 dl mjölk 3 %
  • ½ vaniljstång
  • 40 g socker
  • 1 msk färskost max 16 %
  • 10 gr vit choklad
  • 3 gelatinblad
  • Färska frukter
  • Färska bär
  • Instruktioner

    1. Blötlägg gelatinet i kallt vatten i 5 minuter.
    2. Koka upp mjölk, socker och vaniljstång (delad och utskrapad). När det är kokt, dra åt sidan och rör ned färskost, choklad och gelatinblad.
    3. Sila massan genom finmaskig sil. Slå upp i portionsformar och låt de stelna i kyl minst ett par timmar. Servera pannacottan tillsammans med färska frukter och bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    chatte71 25 mars 2009

    Den hade jag på vinkvällen för arbetskamraterna och blev mycket uppskattat, dom trodde nästan inte mig att det vvar från viktväktarna (då några är med). Mina barn älskar den, provade dom som man köper i affären och det får jag INTE göra igen och tänker inte iheller. Mycket enkel att göra.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben