Lättbakad marängkaka

Serverar: 8 portioner

En kaka som är lätt att göra samt sköter sig själv i ugnen.

Ingredienser

  • 6 äggvitor
  • 4 dl rörsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • Smör till formen
  • Ströbröd till formen
  • Garnering
  • 3 dl vispgrädde
  • Konserverade mandariner, persikor eller aprikoser
  • 50 g riven vit choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Blanda samman övriga ingredienser och tillsätt till äggvitorna under fortsatt vispning.
    3. Lägg över smeten i en smord och bröad springform. Sätt in formen i ugnen och stäng av värmen. Låt stå tills kakan svalnat helt.
    4. Ta kakan ur formen. Vispa grädden fast och fördela över kakan. Garnera med konserverad frukt och riven choklad.

    Liknande recept

    4.2
    1 h 30 min
    30
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben