Lättbakad midsommartårta

Serverar: 1 portioner

En lättgjord tårta som både smakar fantastiskt och är vacker. En oslagbar kombination! Fördela jordgubbarna strax före servering. De vätskar sig när de har legat en stund på tårtan. Bottnen kan göras i förväg.

Ingredienser

  • 300 g mandelmassa
  • 1 ägg
  • 2 äggvitor
  • 1 1/2 dl lemon curd, köpt eller hemgjord
  • 1 l jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassa och rör ned ägg och äggvita. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Låt svalna.
    2. Lägg bottnen på ett tårtfat och bred på lemon curd. Halvera jordgubbarna och fördela dem över tårtan. Servera med vispad grädde eller vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben