Lättbakat frukostbröd

Serverar: 24 portioner

Goda frukostbullar som kan bakas i förväg och bara frysas in. De är också mycket goda till en kopp kaffe eller te.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 150 g smör eller margarin
  • 4 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 10 dl vetemjöl
  • 5 dl rågmjöl
  • Till pensling
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och blanda med mjölken till fingervärme.Smula ner jästen och blanda väl.Tillsätt ägg, salt och socker och sist mjölet.
    2. Arbeta degen väl och låta jäsa i 30 minuter. Ta upp på bakbord och knåda degen väl. Dela den i 2 delar, forma till längder och skär ut 24 bitar som rullas till bullar.
    3. Lägg på bakplåtspapper och jäs 30 minuter.
    4. Pensla med ägg och grädda i 250 grader, ca 7 minuter beroende på bullarnas storlek.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben