Lättgjord chokladfudge

Serverar: 64 portioner

Mums till jul!

Ingredienser

  • 125 g mörk choklad, hackad
  • 125 g osaltat smör
  • 3 ¾ dl florsocker, siktat
  • 2 msk mjölk
  • 1 ¼ dl grovt hackade pekannötter, mandlar, valnötter eller hasselnötter
  • Instruktioner

    1. Klä botten och sidorna på en grund bakform, 17 x 17 cm, med aluminiumfolie och pensla folien med smält smör eller olja.
    2. Blanda choklad, smör, socker och mjölk i en medelstor tjockbottnad kastrull och rör om på svag värme tills chokladen och smöret har smält och smeten är slät. Koka upp och koka i endast 1 minut. Ta kastrullen av värmen och rör med träsked tills smeten är slät. Vänd ner de hackade nötterna.
    3. Häll smeten i formen och släta till ytan med baksidan av en metallsked. Låt formen stå på galler för att svalna. När smeten har stelnat, ta upp den ur formen, dra försiktigt bort folien och skär fudgen i bitar

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4-5
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben