Lättgjord pastej

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

God både till vardags och till enklare fest. Smakar gott både varm och kall.

Ingredienser

  • 400 g köttfärs
  • 300 g leverpastej
  • 1 gul lök
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 kryddmått svartpeppar
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 1 burk (ca 150g) oliver
  • Ev 2 msk konjak eller madeira
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka löken. Mosa leverpastejen. Blanda alla ingredienser i en bunke. Jag brukar blanda allt i matberedaren. Häll smeten i en smord ugnssäker form, 11/2 liter.
    2. Grädda i ugn 1-11/4 tim. Servera direkt ur formen med cumberlandsås, syltlök, sallad och bröd, eller varför inte med potatis och lingonsylt.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4-5
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben