Lättgravad lax med rödbetssås

Serverar: 4 portioner

Gott

Ingredienser

  • 4 laxfiléer
  • 2 msk salt
  • 2 msk Dansukker fruktsocker
  • 1/2 tsk mald vitpeppar
  • hackad dill
  • Sås
  • 50 g dijonsenap
  • 2 msk Dansukker fruktsocker
  • 1 msk vinäger
  • 1 dl olja
  • 1 dl rivna, inlagda rödbetor
  • Instruktioner

    1. Se till att det inte finns några ben i fiskfiléerna. Blanda salt och fruktsocker och gnid in i filéerna. Strö över peppar och dill. Ställ i kyl över natten.
    2. Blanda senap, fruktsocker och vinäger i en skål. Tillsätt oljan droppvis under kraftig vispning. Blanda i de rivna rödbetorna.
    3. Stek filéerna hastigt i smör eller margarin i het stekpanna. Servera med kokt potatis, gärna färskpotatis, samt såsen och fräsch sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben