Lätthalstrad lax med avokado- och sjögrässallad

Serverar: 4 portioner

Stekt laxfilé och en sallad med avokado och räkor. Kan helgmiddagen bli godare?

Ingredienser

  • 2 avokador
  • 1½ msk sesamfrön
  • ½ sjögräsark (nori)
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk risvinäger eller äppelcidervinäger
  • 1 msk mirin (alkoholfri söt sake) eller 2 tsk socker
  • 150 g skalade räkor
  • Salt
  • Peppar
  • 4 laxfilébitar à ca 125 g
  • Olja till stekning
  • Instruktioner

    1. Gröp ur och grovtärna avokadorna. Rosta sesamfröna. Klipp ½ sjögräsark (nori) i fina strimlor. Blanda detta med olivolja, risvinäger eller äppelcidervinäger och mirin eller socker. Vänd ner de skalade räkorna. Salta och peppra.
    2. Lägg upp snygga högar av salladen på tallrikar. Stek 4 bitar laxfilé i en het lätt oljad stekpanna i 2-3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
    3. Lägg upp laxen bredvid avokadosalladen. Garnera gärna med strimlade noriark.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben