Lättlagad fisksoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En snabb, enkel och mycket god fisksoppa. Passar utmärkt en ruggig höstdag.

Ingredienser

  • 300 - 400 g färsk eller fryst vit fiskfilé (t.ex. sej eller torsk)
  • 2 - 3 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 purjolök
  • 1 msk flytande matfett
  • 1 tsk curry
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 liter vatten (kokande)
  • 2 fiskbuljongtärningar eller fond
  • persilja eller dill
  • Instruktioner

    Skär fisken i tärningar. Skala morötter och palsternacka och riv dem grovt. Skiva purjolöken. Fräs purjolöken och rotsakerna i matfettet i en gryta tillsammans med curry. Strö över mjölet och rör om. Späd med hett vatten. Tillsätt buljongtärningarna och låt soppan koka upp. Tillsätt fisken och sjud soppan i 5 - 8 minuter. Klipp persilja eller dill över den färdiga soppan och smaka av.

    Liknande recept

    4.6
    4-6
    24

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben