Som rubriken tyder på, god och lättlagad maträtt.
Ingredienser
600 g kycklingfileér
12 schalottenlökar
100 g färska champinjoner
2 dl cremé fraiche champinjon-kantarell
2 1/2 dl vatten
Ris
1/2 tärning hönsbuljong
1 msk gula senapsfrön
2 msk dragon
2 msk olja
Instruktioner
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Lufta riset med en gaffel när det är klart.
- Skär kycklingen i mindre bitar. Stek i margarin tills de får fin färg, salta och peppra. Lägg bitarna i en gryta. Tillsätt buljongtärningen och vatten. Stek lök och svamp i lite margarin så de får fin färg. Salta och peppra. Blanda ner cremé fraiche i grytan och låt det börja puttra. Tillsätt lök och svamp och låt puttra i ca 15 minuter.
- Hetta upp oljan i en kastrull med lock. Lägg ner senapsfröna och värm under lock i ca 1/2 minut. Ta kastrullen från värmen när fröna poppar ordentligt. Blanda dem med riset och dragonen. Servera med kycklingpannan.
Liknande recept
Kommentarer (0)