Lättlagad kycklingpanna

Serverar: 4 portioner

Som rubriken tyder på, god och lättlagad maträtt.

Ingredienser

  • 600 g kycklingfileér
  • 12 schalottenlökar
  • 100 g färska champinjoner
  • 2 dl cremé fraiche champinjon-kantarell
  • 2 1/2 dl vatten
  • Ris
  • 1/2 tärning hönsbuljong
  • 1 msk gula senapsfrön
  • 2 msk dragon
  • 2 msk olja
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Lufta riset med en gaffel när det är klart.
    2. Skär kycklingen i mindre bitar. Stek i margarin tills de får fin färg, salta och peppra. Lägg bitarna i en gryta. Tillsätt buljongtärningen och vatten. Stek lök och svamp i lite margarin så de får fin färg. Salta och peppra. Blanda ner cremé fraiche i grytan och låt det börja puttra. Tillsätt lök och svamp och låt puttra i ca 15 minuter.
    3. Hetta upp oljan i en kastrull med lock. Lägg ner senapsfröna och värm under lock i ca 1/2 minut. Ta kastrullen från värmen när fröna poppar ordentligt. Blanda dem med riset och dragonen. Servera med kycklingpannan.

    Liknande recept

    3.5
    15 min
    20
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben