Lailas limpa

Serverar: 2 portioner

Det bästa är att den ej behöver jäsa.

Ingredienser

  • 1 l filmjölk
  • 1½ dl sirap
  • 1½ tsk salt
  • 5 tsk bikarbonat
  • 5 dl grahamsmjöl
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 1½ dl rågsikt
  • 2 dl havregryn
  • 1 ½ dl vetekli
  • 2 dl vetekross
  • Instruktioner

    1. Blanda alla torra ingredienser väl. Dela degen i två delar och fyll 2 väl smorda avlånga formar.
    2. Grädda i ca: 175 grader under ca 45-50 min.
    3. Täck över formarna med folie och grädda ytterligare ca: 1 timme. OBS. Degen behöver ej jäsa.

    Liknande recept

    2 h 30 min
    3
    1
    5
    1 h 30 min
    2
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben