Lakritschokladtårta med kokos

Serverar: 12-14 portioner

I modevärlden är den lilla svarta ett säkert kort, låt det bli så även i köket. Den här tårtan är rena drömmen för choklad- och lakritsälskaren!

Ingredienser

  • 400 g mörk choklad, 56-70 %, hackad
  • 100 g smör
  • 4 ägg
  • 3 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ msk lakritsgranulat
  • Lakrits- och chokladglasyr
  • 100 g mörk choklad, 56-70 %, hackad
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 tsk lakritsgranulat
  • 1 msk ljus sirap
  • 10 g smör, rumsvarmt
  • Garnering
  • 1 msk kokosflakes (finns att köpa i t.ex. hälsokostbutiker)
  • 1-2 msk lakritsströssel
  • Eventuellt lakritsgranulat
  • Servering
  • Ca 3 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält chokladen tillsammans med smöret i mikron eller över vattenbad. Rör ihop ägg och socker. Blanda ner chokladblandningen i äggsmeten och vänd ner vetemjöl och lakritsgranulat. Häll smeten i en smord och lätt mjölad springform, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i 23-25 minuter. Låt den svalna.
    3. Glasyr: Lägg chokladen i en skål. Koka upp grädde, lakritsgranulat och sirap. Häll blandningen över chokladen och rör tills all choklad har smält. Vispa i smöret.
    4. Bred glasyren över tårtan, strö över kokosflakes, lakritsströssel och gärna lite extra lakritsgranulat. Servera tårtan med lättvispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben